Sommardäck

 

Ordentliga sommardäck greppar vägen

Har du tänkt, att däcken är den enda kontakten mellan bilen och vägytan? Däckens roll framhävs främst när det regnar. På kruttorr asfalt kan man köra även med gamla däck, men Finlands sommar erbjuder även andra körytor.  I Norden fordras det speciellt bra vattenskingringsförmåga av sommardäcken. 

 

Däcket är bilens aktivaste säkerhetsutrustning

 Tekniken på däcken utvecklas hela tiden och som amatör är det inte lätt att förstå sig på egenskaperna och användningsändamålen för däcken. För att underlätta ditt val, så har vi till vårt utbud tagit endast bra däck och indelat dem enligt användningsändamålen.

 

 

Om däckmärken inte är bekanta och du är inte riktigt säker vilket däck är rätt för just dig, så rekomenderar vi uppriktigt:

Michelin CrossClimate

Michelin CrossClimate är ett revolutionerande nytt sommardäck som erbjuder säkerhet från tidig vår till sen höst. CrossClimate är utvecklat för att klara de väderväxlingar som vår, sommar och höst kan bjuda på i Norden och Finland. Allt från torrt sommarväder ena dagen till mycket nederbörd och kalla temperaturer den andra, till och med ett oväntat snöfall.

  • Utmärkt prestanda på sommarvägar
  • Bästa graderingen "A" på den europeiska däcketiketten för bromsning på våt väg
  • Mer för pengarna och en utmärkt livslängd

Hög kvalitet och säkerhet

Michelin Primacy 4

Michelin Primacy 4, trefaldig säkerhet avsett för familjebilar och högprestandabilar. Med Michelin-däck, behöver du inte välja mellan säkerhet, livslängd och bränslebesparing. 

Konstruktion optimerad för lång livslängd

Senaste generationens högpresterande gummiblandning

Innovativ mönterdjupsindikering

 Michelin Primacy4 1.jpg

Bränslebesparande

Michelin Energy Saver +

Michelin Energy Saver + däck är planerade att spara bränsle och därigenom miljön och plånboken.

Jämfört med tidigare Michelin däckmodeller ger Energy Saver + mera körkilometrar och bränslebesparingar utan att äventyra säkerheten.  

 

MICHELIN-Energy-Saver-plus laadukas.png

Valuta för dina pengar

BF Goodrich G-Grip

BFGoodrichs G-Grip är ett idealiskt val för dig, som söker ett optimaliskt däck som ger valuta för pengarna. I nordliga förhållanden testade och beprövade kvalitetsdäck. 

BF Goorich G-Grip kesärengas_ (3).jpg

Förmånligt sommardäck

Kormoran Road Performance

Kormoran är ett däck varumärke som hör till Michelin -koncernen, som kombinerar, erbjuder förmånliga basdäck. Kormoran Road Performance ger valuta för pengar och erbjuder körkomfort även på vätt underlag. Runpro passar bra som basdäck.

 Kormoran road Performance 1.png

Förmånligt basdäck

Kormoran Impulser

Kormoran är ett däck varumärke som hör till Michelin -koncernen, som kombinerar, erbjuder förmånliga basdäck. Kormoran Impulser är hållbar och passar bra som basdäck. 

Till skillnad från många andra däck i denna prisklass framställs Kormoran Impulser i Europa och utnyttjar Michelin-koncernens teknologi.

 

 KORMORAN_Impulser_kesä edullinen.png

 

Ab Kokkolan Rengashuoltoliike Oy

Ahertajantie 12
67800, Kokkola
Y-tunnus 9104625-7

Puh: 010 2355690 / 050 3666984 0400 364513
Avoinna arkisin 8.00-17.00