Kokkolan Rengashuoltoliike

Välkomna till däckhandel även i år!

Däckmontering snabbt och utan tidsbeställning.

 

Däckmontering

Däckmontering av nya eller gamla däck utan tidsbeställning. 

 

Balansering av däck

Obalanserade däck slits ojämnt och orsakar oangenäm vibration. Däcken lönar sig att balanseras som nya och alltid efter reparation.

Däckservice

Ett söndrigt däck bör alltid föras till en expert, som kontrollerar däcket grundligt. Utöver själva lagningen så kontrollerar vi däckstrukturen och installerar den på fälgen.

Fyll däcken med kväve

 Genom att fylla däcken med kväve i stället för komprimerad luft behåller däcket sitt lufttryck betydligt längre. Genom att tryckförändringarna minskar så minskas även bränsleförbrukningen och däcken slits jämnare. Kväve minskar även problem som uppstår från överhettning av däcken.

Michelin renkaiden logo

Komoran renkaiden logo

BF Goodrichtin logo

Bridgestone renkaiden logo

Nokian renkaiden logo

Kumho Tiresin logo

Goodyearin logo

Hallissa olevan kuorma-auton renkaat olivat ensimmäiset, jota hallissa pinnoitettiin. Rengashuoltoliikkeen työmiehiä seisomassa uuden rengashallin edessä vuonna 1971.

”Det behövs sovel på brödet” funderade Stig och Ulla Kotka, grundarna till däckservicen, på hösten år 1960. Till ett företagsamt Österbotten ryms ännu ett företag, men till det egna företaget behövdes ännu en bransch. I det snabbt växande och blomstrande Karleby fanns många bilverkstäder och även några däckföretag, men blodet drog ändå till däckbranschen.  I familjen hade man fungerat i däckbranschen förut också; Ullas far hade grundat Kumikorjaamo Kokkolinna 25 år tidigare.

Första affärsutrymmet hittades nära, i det egna våningshusets affärsutrymmen på adressen Mejerigatan 4. Däck reparerades och monterades tio år i samma utrymmen. Bästa affärsverksamheten var dock regummering av däck. Därför skaffades år 1970 en regummeringskammare, i samband med affärsutrymmet vid Haralandet, med vilken man kunde regummera flera däck på en gång. Detta var i förhållande till tidigare ett stort utvecklingssteg och därifrån började hjulen rulla. Efter de dagarna har det hänt mycket, men samma principer håller ännu.

I Kokkolan Rengashuoltoliike repareras, installeras och regummeras däck av sakkunniga montörer, redan i tredje generationen.  

Rengas-Kotkat reparerar dina däck

Ab Kokkolan Rengashuoltoliike Oy är ett däckföretag som är verksamt vid Haralandet och som tjänar transportföretag, industriverksamheternas entreprenörer och privata bilister.  Vi är bland de äldsta privata däckmonteringsföretagen i Mellersta Österbotten. Till vårt serviceurval hör reparering,  montering och försäljning av däck och fälgar till personbilar, lastbilar, jordbruksmaskiner och industrimaskiner. Dessutom hörs regummering av lastbilsdäck till vår verksamhet.

Däck och främst en flytande service spelar en betydande roll för transportföretagens och industriföretagens alldagliga verksamhet. En bra däckpartner känns igen från, att sakerna flyter som av sig självt. Ett märkbart antal österbottniska företag från åtskilliga industribranscher litar på servicen från Rengas-Kotkat.

Kom på besök eller skicka en offert, låt oss se hur vi kan hjälpa er.

 

 Välkommen till Rengas-Kotkat!

Ab Kokkolan Rengashuoltoliike Oy

Ahertajantie 12
67800, Kokkola
Y-tunnus 9104625-7

Puh: 010 2355690 / 050 3666984 0400 364513
Avoinna arkisin 8.00-17.00